Uw ambachtelijke en culinaire slager in Hoorn
Culinaire vragen? Bel 0229 - 238 030

IMG_8832Samen met zijn voormalige chef Cent Kwakernaat heeft Jos de slagerij van de familie Wognum in het centrum van Hoorn overgenomen.

Jos legt de verhuizing naar Hoorn uit. ‘Cent wilde graag een eigen zaak beginnen en had het gerucht gehoord dat Theo Wognum misschien wilde stoppen. Hij is met de slager gaan praten en vroeg mij mee voor ondersteuning.’ Slager Wognum stond open voor hun plannen, maar wilde niet direct zijn zaak verkopen. ‘Ondertussen was bij Cent en mij het idee ontstaan om samen iets te beginnen.’ Enige tijd later besloot Wognum toch zijn slagerij van de hand te doen. ‘Toen kwam alles in een stroomversnelling terecht.’

Het slagersduo verkoopt zo veel mogelijk ‘diervriendelijk’ vlees. De Scharrel Slagerij werkt veel met regionale producten. ‘Zo verkopen we scharrelkip uit Frankrijk “Label Rouge”, knoflook van het Beemster Lusthof en we beschikken over onze eigen worstenmakerij.’ Het rundvlees komt van het Twentse land.

Naast het uitgebreide aanbod in vlees, biedt De Culinaire Slagerij ook een assortiment Italiaanse producten. Natuurlijk verkopen Cent en Jos in Hoorn ook de ‘beruchte’ Filet Americain. Jos: ‘Een klassieker, volgens ons geheime ‘top secret’ recept.’

De Scharrel Slagerij is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.