Uw ambachtelijke en culinaire slager in Hoorn
Culinaire vragen? Bel 0229 - 238 030

gevogelte_15Ingrediƫnten

  • 1 kilo nieuwe aardappelen
  • 2 kipfilets van 400 gram
  • 14 dunne plakken bacon
  • 0,5 bosje bislook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 milliliter slagroom
  • 1/2-1 groentebouillonblokje
  • 3 eetlepels kappertjes en wat nat (uit pot)
  • suiker
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Was de aardappels en laat ze afgedekt ca. 20 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud stromend water en laat ze afkoelen.
  2. Dep de filets eventueel droog en snijd van elke kipfilet 5 medaillons.
  3. Wikkel om elk medaillon een plak bacon (of ontbijtspek), was de bieslook, leg wat opzij en snijd de rest aan ringetjes.
  4. Pel en snipper de ui, fruit de ui glazig in de boter, voeg de bloem toe en bak hem kort mee. Roer er 400 milliliter water, de slagroom en het bouillonblokje erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten op laag vuur garen.
  5. Bak 4 plakken bacon knapperig in een grote pan, haal het spek uit de pan en bak de medaillons5 minuten aan elke kant in het spekvet.
  6. Snijd de aardappels in plakjes en verwarm ze met de kappertjes in de saus.
  7. Breng op smaak met zout, peper, suiker en wat kappertjesnat. Schep de bieslook erdoorheen. Breng de medaillons op smaak, dien alles op en garneer met het gebakken bacon en de bieslook