Gepofte Sherrytomaatjes
Rodewijnjus
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden celsius. Houd de kroontjes op de tomaatjes en spel ze met houd water. Leg ze in een ovenschaal. Voeg olijfolie toe en knoflook en de vanille die je uit de stengel schraapt met een mesje. Drapeer dit over de tomaten. Breng op smaak met zout en peper en strooi de poedersuiker er bij. Meng goed. Plaats aluminiumfolie over de schaal en laat de tomaten 10 a 15 minuten poffen.
Smelt ondertussen boter in een koekenpan, fruit het uitje, de knoflook en voeg kruiden toe. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat even ontzuren. Blus af met rode wijn. Voeg nog wat water toe en bind de jus met een beetje aardappelzetmeel. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
Bak de flanksteaks in een hete pan met een beetje boter, schroei alle kanten mooi dicht zodat sappen en smaak behouden blijven. Bestrooi met peper en zout aan beide kanten. Leg op een bordje en bak af in de oven op 180 graden celcius., circa 6 minuten.