Ingrediƫnten
- 1 kilo lamsvlees
- 1 fijngesneden ui
- Een paar teentjes knoflook
- 4 ons (liefst verse) abrikozen, ontpit en fijngesneden
- 2 courgettes, in reepjes
- 1 eetlepel saffraandraadjes
- 1 eetlepel fijngemalen rozenknopjes
- 15 kardemomzaaddozen
- Een flink handje fijngesneden koriander
- 1 theelepel gemberpoeder; smaakvoller is fijngesneden gemberwortel)
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Zwarte peper
Bereiding
- Week de saffraandraadjes in 3 dl water.
- Vermaal de rozenknopjes in een vijzel zoveel mogelijk tot poeder, daarna zeven en vang het overgebleven poeder op.
- Vermaal ook de kardemom in de vijzel; vliesjes kunnen mee in de pan
- Doe het vlees met wat olie in een grote braadpan, samen met de ui en alle specerijen. Schep alles goed door elkaar tot het vlees een mooi kleurtje krijgt.
- Voeg dan de saffraandraadje samen met het weekwater toe, breng alles aan de kook en laat alles in minstens anderhalf uur stoven in de vrijwel gesloten pan.
- Proef bij tijd en wijle of het gerecht goed op smaak komt; naar behoefte kruiden bijvoegen.
- Doe na een uur de courgette in de pan; als je verse abrikozen hebt dan kunnen die de laatste tien minuten meestoven; als je alleen gedroogde abrikozen hebt dan laat je ze 20 minuten meestoven