Uw ambachtelijke en culinaire slager in Hoorn
Culinaire vragen? Bel 0229 - 238 030

LamsvleesIngrediƫnten

  • 1 kilo lamsvlees
  • 1 fijngesneden ui
  • Een paar teentjes knoflook
  • 4 ons (liefst verse) abrikozen, ontpit en fijngesneden
  • 2 courgettes, in reepjes
  • 1 eetlepel saffraandraadjes
  • 1 eetlepel fijngemalen rozenknopjes
  • 15 kardemomzaaddozen
  • Een flink handje fijngesneden koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder; smaakvoller is fijngesneden gemberwortel)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Week de saffraandraadjes in 3 dl water.
  2. Vermaal de rozenknopjes in een vijzel zoveel mogelijk tot poeder, daarna zeven en vang het overgebleven poeder op.
  3. Vermaal ook de kardemom in de vijzel; vliesjes kunnen mee in de pan
  4. Doe het vlees met wat olie in een grote braadpan, samen met de ui en alle specerijen. Schep alles goed door elkaar tot het vlees een mooi kleurtje krijgt.
  5. Voeg dan de saffraandraadje samen met het weekwater toe, breng alles aan de kook en laat alles in minstens anderhalf uur stoven in de vrijwel gesloten pan.
  6. Proef bij tijd en wijle of het gerecht goed op smaak komt; naar behoefte kruiden bijvoegen.
  7. Doe na een uur de courgette in de pan; als je verse abrikozen hebt dan kunnen die de laatste tien minuten meestoven; als je alleen gedroogde abrikozen hebt dan laat je ze 20 minuten meestoven