Uw ambachtelijke en culinaire slager in Hoorn
Culinaire vragen? Bel 0229 - 238 030

VarkensvleesDe Pata Negra is een ham afkomstig van het Iberisch schiereiland en wordt tot één van de beste rauwe hammen ter wereld gerekend. De Pata Negra ham wordt gemaakt van varkens die verwant zijn aan zwijnen.

Dit ras wordt het Ibérico ras genoemd ofwel het Pata Negra ras, naar de zwarte hoeven van de varkens. Dit zwarte ras, dat voornamelijk wordt gehouden in het zuid-westen van Spanje, is de laatste jaren steeds bekender geworden bij de consument en in restaurants. Dit is vooral dankzij de volle smaak van het vlees en de structuur van de dooradering. Die laatste eigenschap is weer te danken aan de manier waarop het ras zuiver wordt gehouden via voortplanting en het geven van de juiste voeding.

De wetgeving voor het Ibérico-ras geeft aan dat het moederdier 100% Ibérico moet zijn en dat de vader van een ander ras mag zijn. Bij ons daarentegen krijgt u vlees dat afkomstig is van een zuiver Ibérico-dier met twee zuivere Ibérico-ouders. Dit zorgt ervoor dat de mooie smaak van het vlees wordt behouden.

De Ibérico-varkens worden gedurende hun leven goed gevoed met speciale voeding. Wanneer de rijpe eikels van de steeneiken beginnen te vallen in de herfst, is het Iberisch varken in de buurt. Het heeft namelijk een snuit waarmee het de eikel uit zijn harde, onverteerbare pel kan halen. Een gezond dier eet wel 6 tot 10 kilo eikels per dag. Het is een bijzonder rijke voeding, die nog wordt aangevuld met gras en knollen uit de grond. Eikels in de herfst en vers gras in de lente zorgen voor de ‘finishing touch’ aan de aparte smaak van het vlees en maken het Ibérico-vlees dé absolute topper onder het varkensvlees.

Wij hebben voor u zowel Pata Negra van het been als Pata Negra die op de machine wordt gesneden.
Kom deze smaaksensatie snel proeven in onze winkel!