Uw ambachtelijke en culinaire slager in Hoorn
Culinaire vragen? Bel 0229 - 238 030

vlees_15Ons rundvlees komt, net als het lamsvlees, uit de hooglanden van het prachtige Schotland.

Schotland is 77.000 km2 groot en ligt met drie kanten aan zee. Het prachtige natuurlijke landschap wordt bepaald door heldere, frisse zeelucht, uitgestrekte kruidige weien doorsneden met rivieren en langgerekte meren. De runderen grazen op de vlaktes en groeien op onder de meest natuurlijke omstandigheden. In combinatie met de natuurlijk aanleg van het Aberdeen-Angus ras wordt uiteindelijk een onovertroffen vleeskwaliteit verkregen en het is met afstand het malste en smakelijkste rundvlees van Europa.  Van begin tot eind worden alle aspecten van het vlees maken nauwkeurig in de gaten gehouden. De vestingen zijn goed, het voer wordt strikt gecontroleerd, maar ook het slachten en het uitbenen voldoen aan de allerhoogste eisen.

Na het slachten blijven de karkassen 4 maal 24 uur in koelcellen, in Nederland daarentegen blijven de karkassen maar één uur in een koelcel van nul graden. In Schotland verschillen de temperaturen in de koelcellen ook. Dit is om het rijpingsproces in gang te zetten en de basis te leggen voor malsheid, smaak en houdbaarheid van het vlees. Wij selecteren voor u de mooiste Aberdeen-Angus vaarzen. Vaarzen zijn koeien die één keer gekalfd hebben, hun geslachtgewicht is meestal zo rond de 275 kg.